Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2012

Gesponsord spelen

LISSE – Speelveldjes voor kinderen mogen voortaan gesponsord worden. Wel wordt goed gekeken dat deze sponsors kindvriendelijke producten vertegenwoordigen. Zo mogen sponsoruitingen niet afkomstig zijn van snackbars en coffeeshops. Deze mededeling deed het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 26 juni.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) informeerde namens zijn collega Ad van Zelst (Nieuw Lisse): ‘De kosten voor een klein kunstgrasveld van zo’n 20 bij 10 meter groot, bedragen 30.000 euro. Dat kan de gemeente niet betalen en daarom is het sponsoren van die speelveldjes zo’n leuk initiatief. Het scheelt de gemeenschap ook geld.’

Het eerste speelveldje dat voor sponsoring in aanmerking komt, komt op het speelterrein Veldhuizen van Zantenpark. Rondom het kunstgrasveld komen circa tien sponsoruitingen; de gemeente behoudt zich het recht voor om sponsoruitingen af te keuren. De onderhoudskosten blijven voor de gemeente.