Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2012

Nieuwbouw Josephschool

LISSE – De Josephschool wordt niet gerenoveerd. De leerlingen krijgen een compleet nieuw gebouw tot hun beschikking. De kosten voor de nieuwbouw liggen 8,5% hoger dan de renovatiekosten, maar de voordelen van een nieuw pand ten opzichte van een bijna 40 jaar oud gebouw maken dit kostenverschil meer dan goed. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) verstrekte dinsdag 26 juni meer informatie.

Het ingenieursbureau ZRI heeft uitgerekend wat het beste gedaan kan worden om voor de toekomst een leerveilige omgeving voor de schoolkinderen te hebben. Hierbij ging ZRI uit van de functionele beoordeling, technische beoordeling en de financiële gevolgen. Op dit ogenblik kampt de school, met bijna 400 leerlingen, al met ruimtegebrek. Computerplekken, de schoolbibliotheek en handvaardigheidwerkzaamheden zijn verbannen naar de gangen. Ook de noodlokalen kunnen niet nog jaren mee; het beste zou zijn om deze te vervangen voor een nieuw en groter schoolgebouw. De bouw van de school kan in 2016 beginnen, zodat het in het schooljaar 2017 – 2018 in gebruik genomen kan worden.

Brekelmans laat weten dat het college van burgemeester en wethouders het eens is met deze conclusies. Op de vraag waar de leerlingen tijdens de bouwwerkzaamheden moeten verblijven, antwoordt hij: ‘Het Fioretticollege is een optie om daar een deel van de leerlingen onder te brengen.’ Als ook de gemeenteraad akkoord gaat, wordt een aanbesteding uitgeschreven, zodat bedrijven hun offertes kunnen indienen voor de bouw van de nieuwe Josephschool.