Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 augustus 2012

Freesmachine zakt door asfalt


TEYLINGEN – De schoolvakantie is bijna afgelopen, maar de automobilisten die normaal over de N443 van en naar hun werk gaan zullen nog even geduld moeten hebben. Nu kunnen alle (brom)fietsers de voortgang van de werkzaamheden bekijken, maar pas op 27 augustus wordt het weggedeelte tussen de Piet Gijzebrug en ’t Soldaatje weer opengesteld voor al het verkeer. Dan kunnen alle weggebruikers ook genieten van de nieuw geplaatste dimbare verlichting.

Menno Hus is toezichthouder op de werkzaamheden en hij informeert over de voortgang: ‘We liggen op schema. Wel is op een gegeven moment de freesmachine door het asfalt van het fietspad gezakt. De asfaltdikte was namelijk dunner dan gedacht. Het oorspronkelijke plan was om alleen een deklaagje aan te brengen op het fietspad, maar we hebben alsnog de volledige asfaltlaag vervangen. Hiervoor in de plaats kwamen een nieuwe funderingslaag en twee asfaltlagen. Dit zorgde voor een week extra werk.’ Vanaf 27 augustus tot 14 september gaan de wegwerkers aan de slag met het fietspad langs de Teylingerlaan; dan wordt op dat wegdeel tot de N208 buiten de spits één baan (gedeeltelijk) afgesloten. De werkzaamheden duren tot de zomer van 2013. Voor meer informatie: www.zuid-holland.nl/n443.