Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2012

Dikke en dunne banden



VOORHOUT – Het zaterdagmiddagprogramma van de feestweek stond 15 september volop in het teken van het wielrennen. Van zeer jong tot oud pakten Voorhouters de tweewieler om hun fietskrachten te meten met de andere deelnemers. Het spits werd afgebeten door de kinderen vanaf zeven jaar (dikke banden race), waarna de tieners en volwassenen elkaar bevochten om de felbegeerde eeuwige roem.

Het publiek stroomde massaal toe naar de gerenommeerde KNWU wielerwedstrijd voor amateurs. Wielrenners uit het hele land streden tijdens deze 50 kilometer lange wedstrijd om de overwinning, waarbij ze maar liefst 35 rondes aflegden. Iets langzamer ging het tijdens de Rabobank Ronde van Voorhout, waarbij de Teylingse deelnemers van 16 jaar en ouder 25 rondes (36 kilometer) moesten fietsen.



En terwijl de zon langzaam onder ging, vergaapte het publiek zich aan de – vaak uitbundig uitgedoste - deelnemers van het Solex rijden en het tandem rijden. Maar aan alle mooie dingen komt een eind. Op zondagochtend 00:01 uur sloot de kermis alle attracties en speelde coverband Ain’t no secret haar laatste lied. Heel Voorhout moet weer 358 dagen wachten op de mooiste feestweek van het jaar.