Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2012

Omwonenden teleurgesteld over fietsenstalling

HILLEGOM – Er komen geen veranderingen in de plannen voor de uitbreiding van de stationsfietsenstalling. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders medegedeeld aan de omwonenden. Die reageren teleurgesteld.

Buren Lex Bekooij en Marianne Habraken hebben aan de bel getrokken en gevraagd of de plannen voor de fietsenstalling gewijzigd konden worden. Ze zijn ‘uitermate teleurgesteld’ dat er niets met hun inbreng is gedaan. ‘Deze uitbreiding is niet de eerste keus van zowel ProRail, het college, de Fietsersbond en de omwonenden. Uiteindelijk is de “paarse krokodil” de beslissende factor geworden en de komende uitbreiding is een stap achteruit in de veiligheid van reizigers.’

Ze vervolgen: ‘Dat de (overbodige) dubbele rekken aan de achterzijde geplaatst gaan worden in plaats van bij de ingang, heeft tot gevolg dat de gemeente nu extra tijd kwijt zal zijn om het aantal buiten de rekken geplaatste (brom) fietsen te reduceren.’ De buren hameren erop dat de komende jaren actief zal handhaven op verkeerd geplaatste (brom)fietsen.