Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 september 2012

Sluitingstijden heroverwogen

LISSE – Burgemeester Jan Pieter Lokker wil kijken of de sluitingstijden van de  horeca in De Grent gelijkgetrokken kunnen worden met de uitgaansgelegenheden in de naburige gemeenten. Deze toezegging deed hij dinsdag 4 september aan de leden van de commissie Bestuur, Beheer & Werken, Welzijn. Een van de redenen waarom hij hiertoe besloot was, omdat nu ook Puur Noordwijk het sluitingstijdenregime wil heroverwegen.

Er is overigens nog geen harde garantie dat de sluitingstijden (weer) aangepast worden. Lokker: ‘Het is heel lastig om de sluitingstijden in de regio zo te harmoniseren. Bijvoorbeeld dat horecabezoekers tot 01:00 uur naar binnen kunnen en er een uitloop is tot 04:00 uur. Of dat in Noordwijk haalbaar is, weet ik niet. We kunnen wel kijken of we tot harmonisatie kunnen overgaan, maar als er een gelijk regime bestaat, is er minder animo voor mensen om van Katwijk naar Noordwijk te gaan.

Verder zegde Lokker toe dat hij een extern bureau wil vragen om een oordeel te geven over de perikelen op de Grent. Hij liet weten al een persoon in gedachten te hebben. ‘Gelet op de spanning die het dossier De Grent veroorzaakt, is het goed dat iemand van buiten met een andere bril naar de situatie kijkt. Over drie maanden kan de politiek daar dan een oordeel over geven.’