Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2012

Gemeente kiest eigen volk eerst

NOORDWIJK – De gemeente wil de mogelijkheid hebben om de helft van de woningen die vallen onder de Woonruimteverdeling te reserveren voor de eigen inwoners. Dit staat in een brief die het college van burgemeester en wethouders vorige maand schreef aan de Stuurgroep Woonruimteverdeling Holland Rijnland.

In de brief staat onder meer: ‘Het instellen van 30% lokaal maatwerk (voor het toewijzen van woningen, JD) achten wij een goede aanzet. Ter aanvulling hierop is meer specifiek beleid essentieel. Daarom stellen wij voor om, naast de voorgestelde 30% lokaal maatwerk een extra mogelijkheid te creeren.’ Het gaat dan om de maatregel om maximaal 20% van de woningen te bestemmen voor ‘bijzondere doelgroepen’, zoals senioren en starters. Overigens vroeg hetzelfde college anderhalf jaar geleden bij Holland Rijnland aandacht voor behoud van de urgentieregeling. ‘Door het afschaffen van de urgentiemogelijkheid bij echtscheiding worden vooral vrouwen en kinderen getroffen.’