Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 oktober 2012

Lichtblauwe Brigade

NOORDWIJK – De gemeente voert de Lichtblauwe Brigade in. De medewerkers van het parkeertoezicht worden samengevoegd met het Team Handhaving. Het positieve effect hiervan moet zijn dat beter gecontroleerd wordt op onder meer parkeren, hondenpoep, afval en evenementen.

Als gemeentelijke toezichthouders en parkeercontroleurs dezelfde kleding aan hebben, worden ze eerder herkend en gaan de inwoners hen eerder aanspreken, zo is de verwachting. Deze Lichtblauwe Brigade moet meer op de politie gaan lijken. Daarom wil de gemeente deze medewerkers voorzien van ‘het noodzakelijke materiaal en materieel’. In de Programmabegroting 2013 staat onder meer: ‘De werkwijze van de Lichtblauwe Brigade zal, meer dan voorheen, gelijkenis vertonen met de werkwijze van de politie.’ De Lichtblauwe Brigade moet ook ‘gericht bijdragen aan de veiligheidsbeleving op het strand’.

Eveneens wil het college de gemeentelijke handhavingstaken op het gebied van milieu, bouwen & wonen en ruimtelijke ordening in de zomer van volgend jaar overdragen aan de Omgevingsdienst West-Holland.