Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

Liever verkeerslichten dan rotonde

HILLEGOM – Jarenlang zijn kruispunten met verkeerslichten vervangen voor rotondes, omdat dit de doorstroming van het verkeer verbetert. Maar de politiek van Hillegom lijkt het juist andersom te doen. Een collegevoorstel om in plaats van een rotonde, toch maar verkeerslichten te plaatsen, wordt waarschijnlijk door een meerderheid van de politieke partijen gesteund. Het gaat om de kruising Pastoorslaan/Weerlaan, die als onderdeel van de aanvraag krediet ontwerpfase N208 fase 3 (deel Maerten Trompstraat – noordelijke komgrens) aangepakt moet worden.

Wethouder Van Griensven liet weten dat de voornaamste reden om verkeerslichten te realiseren gelegen was in het feit dat die stoplichten zo afgesteld kunnen worden, dat openbaar vervoersbussen, al dan niet met passagiers, voorrang kunnen krijgen op het overige verkeer. Bloeiend Hillegom steunde het collegevoorstel onvoorwaardelijk en ook D66 en BBH gingen akkoord. Commissielid Van Heusden (VVD) ging met de woorden van de wethouder mee, maar liet wel weten: ‘Mochten de berekeningen uitwijzen dat de doorstroming beter is met een rotonde dan met verkeerslichten, leg dan een rotonde aan.’