Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

Ondernemers willen vaart maken

STREEK – Ondernemers strijden vaak tot het bittere eind om de andere onderneming de nek om te draaien. Samenwerken tussen de kleine zelfstandigen is vaak een zeldzaamheid. Maar waar het gaat om de gemeenten, blijken de ondernemers een heel andere visie te hebben. Bij drie van de vier gemeenteraadsvergaderingen die op dinsdag 2 oktober in Teylingen, Noordwijk, Lisse en Hillegom plaatsvonden, sprak een vertegenwoordiger van de lokale ondernemersvereniging zich uit over een fusie van de Duin- en bollendorpen.

De heer Stroombergen, voorzitter Alverha BCL, sprak mede namens Alverha KCL. Hij liet weten dat Alverha niet pleit voor een fusie, maar zijn woorden lieten verder aan duidelijkheid niets te wensen over. Hij verwoordde het als volgt. ‘Wij ondernemers voelen de urgentie van de bestuurlijke toekomst van de streek. Afscheid nemen van oude bestuurlijke identiteiten doet pijn, dat begrijpen we. Maar een nieuwe bestuurlijke toekomst is nodig. De afhandelingen van de vergunningen, dagelijkse samenwerking en onderhoud van de openbare ruimte loopt wel, maar dat is niet genoeg. De regie is ons aan het ontsnappen; deze regio is meer afhankelijk van instanties buiten dit gebied op de terreinen van infrastructuur en greenport. De zelfstandigheid wordt een schijnzelfstandigheid: we zitten tussen twee metropolen in. Veel van onze leden willen een fusie.’