Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2012

Politici klagen over vertraagde informatie

OEGSTGEEST – De gebrekkige ICT maakt het de gemeenteraadsleden moeilijk om de vergaderstukken op tijd in te zien. Dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van besluitvorming; immers, als je niet voldoende gelegenheid hebt om de stukken door te lezen, kun je jezelf ook geen goed oordeel vormen. De problemen zijn verergerd sinds de gemeente het zogeheten ‘papierloos vergaderen’ heeft ingevoerd.

Alle gemeenteraadsleden ontvingen een fraaie iPad om de vergaderstukken digitaal te kunnen lezen, maar dat blijkt geen sinecure. Verschillende politici klagen over de situatie, waaronder Simon Vogel (LO), Rob Braun (TO) en Eibertjan van Blitterswijk (CDA). Deze laatste stelt: ‘Raadsleden en griffie ondervinden bijvoorbeeld al tijden hinder van het feit dat vergaderstukken niet goed of niet tijdig online kunnen worden gezet.’ Ook Braun heeft het helemaal gehad: ‘Stukken (soms wel 1.000 bladzijden en veel kleur) kunnen niet tijdig naar de iPads worden verzonden. Andere keren staan de stukken te laat op de site. Vaak krijgen we pas vlak voor de vergadering informatie op papier. Voorbereiden wordt dan ook heel moeilijk. Something is rotten in de state of Oegstgeest.’