Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2012

Ongelijke behandeling hondenbezitters

OEGSTGEEST – Niet iedere hondenbezitter moet ook hondenbelasting betalen. Mensen met een sterke visuele beperking (blinden, JD) bijvoorbeeld, zijn vrijgesteld van deze vorm van belastingheffing. Ook mensen die hun hond opleiden tot blindengeleidehond hoeven de zo gehate belasting niet te betalen. Zelfs politieagenten mogen een hond houden, zonder hiervoor de jaarlijkse 87,09 euro neer te leggen, op voorwaarde dat ze wel een certificaat kunnen tonen, dat hun huisdier een afgerichte politiehond is.

Dit blijkt uit de verordening op de heffing en de invordering van de hondenbelasting 2013. De overige hondenbezitters moeten gewoon lappen voor hun huisdier. Wie twee honden heeft, betaalt bovenop de 87,09 euro een extra 109,62 euro en voor iedere volgende hond moet nog eens 132,15 euro betaald worden. Iemand die drie honden heeft, betaalt dan dus al meer dan 400 euro per jaar. En voor dat bedrag moet de eigenaar de eigen hondenpoep nog zelf opruimen ook! Bij het lezen van de verordening doemt dan toch de vraag op: hoe ruimen blinden, die geen belasting betalen, de hondenpoep op?