Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2012

Polemiek in de politiek

NOORDWIJK – Op woensdag 28 november beslist de politiek niet alleen over de toekomst van de bouwplannen van Hotels van Oranje. Als een meerderheid van de raad instemt met (plannen voor) de bouw van de Twin Towers, die twee keer zo hoog als de vuurtoren worden, stapt Puur Noordwijk uit het college.

VVD/JES heeft al gezegd dat zij voorstander zijn van de komst van de appartementencomplexen. Hetzelfde geldt voor de partij Wat Noordwijk Wil / Liberaal Noordwijk. De politieke partijen Puur Noordwijk en Lijst Salman Noordwijk zich echter tegen de komst van de Twin Towers.

Het CDA en een deel van de Progressieve Combinatie komt met een alternatief plan om de torens wat lager uit te laten vallen. Als dat plan wordt afgewezen, zal de (hoofdelijke) stemming bepalen of Hotels van Oranje door kan gaan met haar plannen voor de appartementenbouw. En als een meerderheid van de gemeenteraad daarmee instemt, heeft dit tot gevolg dat Puur Noordwijk zich niet meer beschouwt als coalitiepartij. Het gaat dus nogal ergens om bij de volgende raadsvergadering!