Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 december 2012

Aanpak Harlekijntjeterreintje nog geen feit

NOORDWIJK – Ondanks felle protesten van de buurtbewoners lijkt er toch een raadsmeerderheid voor de komst van sociale huurwoningen op het Harlekijntjeterreintje. Al zal het besluit wellicht afhangen van de eenpersoonsfracties. Dit bleek tijdens de vergadering van de commissie Ruimte, Bereikbaarheid en Financien van donderdag 6 december.

Drie insprekers waarschuwden de politici die avond. Mevrouw Bakker stelde: ‘Dit is een unieke locatie en de huurders van het Harlekijntje willen niets liever dan blijven. U staat op het punt dit weg te gooien voor een handvol huizen.’ De heer Faase was ook kritsch: ‘Er is geen onderzoek gedaan naar de noodzaak van het bouwen van huizen op het Harlekijntjeterrein. De gemeente heeft wel de huur opgezegd, een woning aangekocht en een weg ingetekend op het terrein. Voorgesteld wordt om 200.000 euro uit te geven aan Harlekijntje, op basis van het feit dat de bouw van starterswoning fysiek mogelijk is. Natuurlijk is het fysiek mogelijk, maar de vraag is of het zinvol is.’ Mevrouw Van Ravensberger waarschuwde: ‘Draai het plan terug, anders gaat het de gemeenschap heel veel geld kosten.’

De discussie tijdens de commissievergadering ging ook om de vraag of de politiek nu al ruim 200.000 euro moet investeren in de komst van een verkeersontsluitende weg. Commissielid Gutlich (Progressieve Combinatie) was kritisch: ‘Geef geen twee ton vrij op basis van wat nu bekend is.’ Ook commissielid Barnhoorn (CDA) vond het plan ‘een beetje vaag’. De eenpersoonspartijen Liberaal Noordwijk / Wat Noordwijk Wil en Lijst Salman Noordwijk waren ook kritisch en commissielid Versteege (Puur Noordwijk) gaf onverbloemde kritiek: ‘Trek heel hard aan de noodrem. Het gaat ons te hard. Huren worden eenzijdig opgezegd, aliens lopen bij de mensen in de tuinen en het vertrouwen van de omwonenden wordt beschaamd.’

De VVD/JES was echter direct voor: ‘Dit is een van de spaarzame plekken in Noordwijk aan Zee waar nog iets zou kunnen gebeuren voor de starters.’ Wethouder Martijn Vroom (CDA) informeerde dat de 200.000 euro ‘niet in één keer op gaan. Waar het gaat om verkeer en de verkeersontsluiting, gaat het ook om wandelaars; zij worden ook aangeduid als verkeer.’ Met deze woorden was ook het CDA overtuigd.