Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 december 2012

Ruim 6.000 euro voor doodzieke Meike

LISSE – Mede dankzij een benefietdag voor het tweejarige meisje Meike, gloort er voor dit kind weer extra hoop op een goede toekomst. De Haagse Meike vecht op dit moment iedere dag tegen een levensbedreigende ziekte: neuroblastoom kinderkanker. De vooruitzichten bij deze ziekte zijn niet goed; de helft van de kinderen sterft. Maar in Amerika bestaat er een therapie, die de overlevingskansen met 20% vergroot. De verzekering vergoedt dit bedrag niet en daarom is het nodig om minimaal 100.000 euro in te zamelen. Mede dankzij de benefietdag bij PSV Hubertus (Rooversbroekdijk 127) op zondag 9 december is dit bedrag nu gehaald!

Meike is de dochter van een politieagent en haar welzijn heeft de harten van duizenden mensen geraakt. In de hele regio Haaglanden wordt uitgebreid actie gevoerd om het benodigde bedrag binnen te halen. De actie in Lisse is in slechts vier weken opgezet, maar binnen de kortste keren zegden Nederlandse toppers hun medewerking toe. Voormalig bondscoach Wim Bonhof gaf een springclinic, de Ajax- en Feyenoordspelers stelden een gesigneerd T-shirt ter beschikking en Anky van Grunsven doneerde een sjabrak van haar paard Salinero voor de veiling. Ook kon op die veiling onder meer geboden worden op een pokerclinic met Nederlands Kampioen Olaf de Zeeuw. Een Marokkaans Olympisch ruiter gaf een demonstratie en Olympisch zilverenmedaillewinnares Adelinde Cornelissen stelde dressuurlessen ter beschikking voor de veiling.

Maar ook voor de kleinste bezoekers was er van alles te doen: springkussens, schminken en ponystappen voor de jongsten en een stormbaan, voltige en een mechanische stier voor de ouderen. En het oog wil ook wat, dus de brandweer Lisse gaf een demonstratie ten beste hoe een auto in de fik zo snel mogelijk geblust kan worden. De politie toonde een schriktraining clinic. Medeorganisatrice Jacqueline van Delft informeert: ‘We wilden wat doen voor Meike en het is allemaal veel groter uitgevallen dan we zelf hadden kunnen bedenken. Allerlei sponsoren waren ongelooflijk meewerkend en het is in een stroomversnelling gegaan.’

Terwijl Anita van de Dolly Dots haar beste zangtalent laat horen, lopen de kinderen van de ene naar de andere activiteit. Gina (10) mag zo dadelijk meedoen aan een voltigedemonstratie. Ze weet ook precies waarom deze dag georganiseerd wordt: ‘Er is een meisje van twee jaar met kanker en die moet naar Amerika. Het is goed dat deze dag gehouden wordt, zodat ze beter kan worden.’ Teuntje (9) helpt zelf ook mee met de organisatie: ‘Ik wil graag meehelpen om geld in te zamelen, zodat Meike’s levenskansen met 20% omhoog gaan. Het is zielig dat ze zo ziek is.’ De tienjarige Tristan komt niet voor de paarden: ‘Ik ben meer van het voetballen’, maar de stormbaan lijkt hem leuk om te doen. Alle kinderen krijgen ook de mogelijkheid om deze uitdaging te bedwingen; tot groot genot van jong en oud.

Medeorganisatrice Marcella Lieverse is aan het eind van de dag volledig uitgeput, maar extatisch: ‘We hadden het drukker verwacht, maar het weer werkte niet mee. We hebben ruim 6.000 euro opgehaald en die opbrengst maakt het allemaal hartstikke goed. Het tot nu toe ingezamelde bedrag stond op 97.000 euro en wij zijn het inkoppertje. Het is geweldig dat we een kleine bijdrage hebben kunnen leveren aan de toekomst van Meike! Voor meer informatie: www.megameike.nl en