Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 december 2012

Verkeersveilige Lisbloem

LISSE – Om de verkeersveiligheid rond de basisschool De Lisbloem te verbeteren, heeft de gemeente maximaal 15.000 euro uitgetrokken. Samen met de school, ouders, VVN afdeling Lisse en de politie is gekeken naar oplossingen voor een verkeersveilige schoolomgeving, zo maakte wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) bekend op dinsdag 4 december.

Eerder waren al de tijden van de knipperlichten op de Oranjelaan aangepast en ook was er een poortconstructie aangebracht op de Melkweg. Maar ook wordt een parkeerverbod ingesteld op de Orion en eventueel komen daar parkeerhavens. Voor fietsers en voetgangers wordt een nieuwe schoolingang gecreëerd en notoire automobilisten die hun kinderen door weer en wind met de auto naar school blijven brengen worden getrakteerd op groene en rode kaarten. Zo moet gestimuleerd worden dat kinderen lopend of per fiets naar school gaan. Eveneens stelt de school een ‘verkeersouder’ aan, die de veiligheid(smaatregelen) moet coördineren.