Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2012

Gemeentegids verleden tijd


OEGSTGEEST – Een jaar geleden was burgemeester Timmers nog enthousiast over de gemeentegids, maar in 366 dagen kan veel veranderen. Voortaan ontvangen de inwoners niet meer het praktische boekje, maar moeten ze het doen met de Informatiekaart en Informatiegids.

Volgens de gemeente maakt de Informatiekaart ‘onderdeel uit van de nieuwe verschijningsvorm van de huidige gemeentegids. De gemeentegids verdwijnt en maakt plaats voor de Informatiekaart met een bijbehorende Informatiegids. De Informatiekaart ontvingen alle inwoners op 12 december in de brievenbus. De Informatiegids, met uitgebreide informatie over de gemeente Oegstgeest, is vanaf begin 2013 gratis af te halen op meerdere locaties in Oegstgeest waaronder het gemeentehuis.’

Hoe anders waren de woorden van Timmers, te lezen in de gemeentegids van 2011 - 2012: ‘Het lijkt lang geleden, maar ruim 15 jaar geleden waren er wel computers en digitale opzoekmogelijkheden, maar die waren slechts toegankelijk voor een klein deel van de bevolking, namelijk mensen met een computer. En dat was toen nog echt de minderheid. Hoe anders is het nu. In Oegstgeest heeft bijna iedereen toegang tot een computer en daarmee tot het internet. Als u er geen thuis heeft staan, dan kunt u bij de bibliotheek terecht. Waarom dan toch nog de gemeentegids? Het blijkt dat de gemeentegids ondanks alle ontwikkelingen een gids blijft die mensen regelmatig inzien. Om te kijken wie er in het gemeentebestuur zitten, wanneer het vuil wordt opgehaald en tot wie je je moet vervoegen als je meer wilt weten over de scholen in het dorp. Vooral nieuwe inwoners op zoek naar sportclubs, artsen en scholen hebben er veel aan.’ Maar wellicht is het aantal nieuwe inwoners in deze gemeente zo laag, dat het ook niet meer loont om een eigen gemeentegids te hebben.