Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2012

Plan Twin Towers ingetrokken

NOORDWIJK – De Hotels van Oranje hebben hun plannen ingetrokken om de Twin Towers te realiseren. Ook wordt gewacht met de uitbreiding van het hotel zelf. Deze mededeling kreeg burgemeester Jan Pieter Lokker dinsdag 20 november, vijf minuten voordat hij 1.000 handtekeningen in ontvangst zou nemen. Deze handtekeningen waren bedoeld om een verzoek in te dienen voor een raadgevend referendum.

Of het lag aan de 1.000 handtekeningen die binnen drie dagen werden ingezameld, zal wellicht nooit duidelijk worden. Zeker is wel, dat de weerstand tegen de Twin Towers de afgelopen week alleen maar toenam. Tijdens de commissievergadering spraken maar liefst 17 mensen in over ditzelfde onderwerp; een unicum in de recente politieke geschiedenis van Noordwijk. Op één inspreker na, waren alle mensen tegen de plannen van Hotels van Oranje en dan met name waar het ging over de Twin Towers, de appartementencomplexen die twee keer zo hoog als de vuurtoren zouden worden.

Op het moment dat vertegenwoordigers van het bewonersplatform ‘Ons Noordwijk’ de handtekeningen aan de burgemeester wilden overhandigen, nam hij het woord. Hij liet weten dat de Hotels van Oranje het principeverzoek intrekken en dat daarom de plannen niet in de raadsvergadering van 28 november behandeld worden. De handtekeningenindieners stonden ook perplex, maar kondigden wel aan dat ze de handtekeningen alsnog wilden indienen. Ze hadden deze handtekeningen immers in drie dagen ingezameld en oordeelden dat deze signaturen een signaal waren van de ‘bezorgdheid van de inwoners, die behoefte hebben aan duidelijkheid.’

Ze hekelden het feit dat bepaalde architectonische tekeningen de toekomstige bouwsituatie ‘vertekenden’, waardoor de argeloze lezer het gevolg van de massale bouw van de twee appartementencomplexen zou kunnen onderschatten. ‘We hopen dat een volgend plan van Hotels van Oranje niet meer diezelfde massaliteit heeft’, aldus de initiatiefnemers.

Met het Hotels van Oranje is contact opgenomen om een reactie te vragen voor het intrekken van het voorstel over de bouwmassa’s. Mariëlle Koper informeert: We hebben geen nieuws en geen commentaar. Binnenkort komen we met een verklaring. Wellicht zal dan Jaap Liethoff nog een toelichting geven.’