Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2012

Scheuring college voorkomen

NOORDWIJK – Het intrekken van het principeverzoek heeft een mogelijke scheuring van het college voorkomen. De wethouders van Puur Noordwijk (Leon van Ast en Gerben van Duin) waren op z’n zachtst gezegd niet enthousiast over de plannen, terwijl de wethouders Leendert de Lange (VVD/JES) en Martijn Vroom (CDA) er vol voor wilden gaan.

Als een meerderheid van de gemeenteraad had ingestemd met de komst van de Twin Towers, dan zou Puur Noordwijk de samenwerking met de andere coalitiepartijen verbreken. Dat doemscenario is nu van de baan. Wel doemen er andere problemen op voor Noordwijk, want opnieuw wordt een ambitieus plan de grond ingeboord. Vindt burgemeester Jan Pieter Lokker het intrekken van het principeverzoek een verlies voor Noordwijk?

Hij is even stil en zegt dan veelbetekenend: ‘Geen commentaar. Deze vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden. Wel is het tijd om na te denken over wat we met Noordwijk aan Zee willen.’ Vorige week oordeelde de Commissaris van de Koningin nog dat er in Noordwijk op economisch gebied weinig gebeurt; voor Franssen was dit een extra reden om toe te werken naar een fusie van de Bollengemeenten. Krijgt Franssen nu extra gelijk, met dit intrekken van het bestemmingsplan? Lokker: ‘De Commissaris van de Koningin heeft het recht alles te zeggen, maar er gebeurt veel in Noordwijk. Ik ga niet over de vorm; dat is aan de mensen die de plannen indienen.’