Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2012

Sceptisch over politiefusie

NOORDWIJK – Het samenvoegen van de politiedistrict Hollands-Midden met de regio Haaglanden zou de komende jaren geen gevolgen moeten hebben voor deze regio. De huidige acht wijkagenten blijven actief in Noordwijk en Teylingen, dus al te schietgrage agenten uit Haaglanden worden niet snel naar de Bollenstreek verplaatst.

De politie Haaglanden komt in de regio Den Haag regelmatig negatief in het nieuws. Onlangs nog werd een 17-jarige jongen doodgeschoten op het station, zonder dat hij een wapen bij zich had. Het was niet het eerste incident dat zich in die regio afspeelde. De commissieleden stelden donderdag 13 december tijdens de vergadering van de commissie Bestuur, Beheer & Werken, Welzijn dan ook kritische vragen aan burgemeester Jan Pieter Lokker.

De burgervader liet echter weten dat het huidige overlegorgaan, de lokale driehoek, informeel blijft voortbestaan. ‘Ook de flexibele inzet van politie blijft gegarandeerd; de inzet zal zijn daar waar die echt nodig is. De wijkagenten blijven actief; er is geen sprake van minder blauw op straat.’

Commissielid Dirk Klinkenberg (Puur Noordwijk) vroeg zich af of Noordwijk binnenkort niet meer mag beslissen of er camera’s geplaats worden. Zijn college Dennis Salman (LSN) hekelde de afspraak dat ‘minimaal 30.000 verdachten bij het ministerie moeten worden aangeleverd’. Lokker reageerde: ‘We kunnen altijd ons eigen maatwerk leveren en kunnen zelf bepalen waar we camera’s plaatsen, binnen de grenzen van de wet. Het aanleveren van zoveel duizend verdachten is geen race van hoeveel mensen je gaat pakken. Het is een ambitie om aan te geven dat de politie scherp staat en dat de mensen in het criminele circuit op hun tellen moeten passen.’ Klinkenberg bleef sceptisch: ‘Ik moet nog zien of hier de komende drie jaar wat uit komt.’