Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2013

Vrijwilligers in het zonnetje

LISSE – Tijdens de nieuwjaarsreceptie zette de gemeente enkele vrijwilligers in het zonnetje. Zo werd Isaac in ’t Veld benoemd tot vrijwilliger van het jaar en kregen De Watervrienden de eer om zich een jaar lang ‘Vrijwilligersgroep van het jaar’ te noemen. Wethouders Adri de Roon (D66) en Bas Brekelmans (VVD) reikten maandag 7 januari de bijbehorende bronzen beeldjes uit.

De Roon sprak over In ’t Veld: ‘Hij heeft meegeholpen om een drumband op te richten en is al 45 jaar lid van en actief voor de vakbond CNV. Hij zit in het bestuur van de PCOB, is lid van de Seniorenraad en rijdt voor Tafeltjedekje. Ook is hij ouderling bij de Hervormde Kerk en zingt bij Ouderenkoor Zanglust. Bovendien is hij daar voorzitter.’

Brekelmans liet weten over De Watervrienden: ‘Al veertig jaar geleden begonnen ze met zwemonderwijs in Lisse. Nu hebben ze 500 leden, waarvan 70 vrijwilligers, die ervoor zorgen dat zowel volwassenen als kinderen zwemles krijgen. Dankzij alle vrijwilligers blijft Lisse draaien.’ De wethouder overhandigde het bronzen beeldje aan Paul Scheps, voorzitter van de vereniging.