Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2013

Geen dieren op Oude Vaartweg

OEGSTGEEST – De kaalslag van bomen en struiken op de Oude Vaartweg heeft tot vragen geleid bij gemeenteraadslid Van Dijk (LO). Ze stelde: ‘Het terrein op het einde van deze weg is volledig kaal gemaakt. Die natuurwaarden van dat gebied zijn volledig weg. Heeft de gemeente een vergunning verleend over het rooien van de bomen en struiken? Waarom zijn bewoners niet geïnformeerd?’

Wethouder Tönjann bestreed dat alles weg was: ‘Er staan nog drie bomen. We waren niet op de hoogte, maar de eigenaren waren vergunningvrij om dit te doen. Wel is een onafhankelijk advies opgesteld over de flora en fauna. Ze hebben dit gewoon mogen doen. Er was daar volgens het onderzoek naar de natuurwaarden geen beest of kikker. Maar zelfs los daarvan zouden ze hebben mogen kappen.