Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Nieuwenhuis gaat en Nieuwenhuis komt

LISSE – Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) is geen lijsttrekker meer voor de SGP. Deze functie wordt vervuld door Evert Jan Nieuwenhuis (35).

Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al lang actief in de politiek. Zo is hij al zeven jaar lid van de steunfractie van de SGP, maar ook zes jaar voorzitter van de plaatselijke kiesvereniging van die partij. Nieuwenhuis senior stelt over zijn opvolger: ‘Evert Jan kennende vertrouw ik er op dat hij een prima vertegenwoordiger zal zijn van Protestants Christelijk Lisse in het algemeen en van onze eigen SGP-CU achterban in het bijzonder.’

Als lijsttrekker van de plaatselijke SGP, wordt hij waarschijnlijk ook de lijsttrekker en fractievoorzitter van de gezamenlijke SGP/ChristenUnie fractie. Immers, er woont meer achterban van de SGP dan de ChristenUnie in het dorp, zo is de redenering. Marius Nieuwenhuis stopt na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 met zijn politieke activiteiten.