Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Applausakkoord tijdens extra raadsvergadering

LISSE – Op 4 april om 20:00 uur wordt hoogstwaarschijnlijk een gelijktijdige openbare raadsvergadering voor de bestuurlijke toekomst van de Duin- en Bollenstreek gehouden in alle Bollenstreekgemeenten. Dat wordt een extra vergadering, waarbij de politici de uitkomsten van het Valentijnsakkoord moeten bekrachtigen. Dit nieuws werd bekend tijdens de vergadering van het presidium op maandag 4 maart.

De stuurgroep zet een raadsvoorstel in elkaar en stuurt dat, zonder tussenkomst van de colleges, aan de gemeenteraadsleden. Wat wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) betreft, kan het een korte bijeenkomst worden. ‘Het is gewoon het vaststellen van de 37 punten (uit het Valentijnsakkoord, JD) en meer niet.’ Dat de gemeenteraden allemaal tegelijk een oordeel moeten geven, heeft een reden, zo liet waarnemend raadsgriffier Jan Jaspers weten: ‘De achterliggende gedachte voor de bijeenkomst op 4 april is, dat de ene raad niet beïnvloed wordt door het besluit wat in een andere raad genomen wordt.’