Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Duurzaam veilige kruisingen

LISSE – Overal in het dorp gaat de gemeente ‘verkeersremmende voorzieningen’ aanleggen. In het kader van het programma ‘Duurzaam Veilig’ worden overgangen van gebiedsontsluitingswegen naar erftoegangswegen duidelijker gemaakt. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) verstrekte hierover meer informatie op dinsdag 5 maart.

Het gaat om de volgende kruisingen: Keukenhofdreef / Mendeldreef, Ruishornlaan / Gerard Doustraat en Ruishornlaan / Zwaluwstraat. Voorgesteld wordt om een uitritconstructie te maken, om de verkeerssnelheid terug te brengen naar 30 kilometer per uur. Maar ook het kruispunt Jacob van Ruysdaelplein / Jan Steenstraat / Randmeerstraat wordt aangepakt. Hier wordt het kruisingsvlak verhoogd, waardoor de snelheid van de verkeersdeelnemers nog verder verlaagd wordt. Ook wordt een anderskleurige bestrating aangelegd, zodat weggebruikers gewaarschuwd worden op deze gelijkwaardige kruising. De gemeenteraad moet nog haar goedkeuring geven over deze plannen.

Van Zelst liet weten dat het voorlopig ontwerp nog tot en met maandag 25 maart ter inzage ligt. Hij voegde hier aan toe: ‘We hebben een aantal verkeersmaatregelen uitgesteld. Voor de rotonde Ruishornlaan hebben we een wat duurdere variant gekozen om het veiliger te maken. Dat  kostte wat meer geld en hierdoor worden een aantal maatregelen uitgesteld.’ Het gaat hier om de verkeersmaatregelen voor de kruisingen Patrijsstraat / Putterstraat, Patrijssstraat / Valkstraat en Van Goghstraat / Mesdagstraat. De totale kosten voor alle aanpassingen bedragen 109.000 euro; hiervan moet 28.750 euro voor rekening van de Provincie Zuid-Holland komen.