Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2013

Basisschool St Joseph verkeersveiliger

LISSE – Na de Lisbloemschool is nu ook de basisschool St. Joseph aan de beurt voor een verkeersveiligere omgeving. Het college van burgemeester en wethouders maakte dinsdag 9 april het uitvoeringsplan openbaar.

De komende tijd gaat de gemeente het verkeersgedrag op de Achterweg strikt volgen en handhaven wanneer dat nodig is. De kinderen krijgen verkeerslessen en worden gewezen op het gevaar van de dode hoek. De schooljeugd zal zelf ook actief bijdragen aan de verkeersveiligheid, want zij gaan rode en groene kaarten uitdelen aan de ouders die hun kinderen op de foute of juiste wijze naar school brengen.

Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) informeert: ‘We hebben veel aandacht voor een verkeersveilige schoolomgeving. Samen met de buurt, ouders, school, politie en met de VVN afdeling Lisse hebben we een stappenplan opgezet.’ Hij roept andere scholen op zich ook te melden om hun omgeving verkeersveiliger te maken.

Het zijn overigens niet alleen de ouders van de leerlingen die zich niet altijd goed gedragen. Ook wordt overleg gevoerd met het verpleeghuis Rustoord over gewenst verkeersgedrag. Van Zelst: ‘We kunnen Rustoord hierop aanspreken.’ De gemeente gaat aan bedrijven die navigatiesystemen op de markt brengen doorgeven, dat de Achterweg een eenrichtingsweg is. De ouders willen heel graag een kiss en ride strook, maar dat zit er volgens de wethouder voorlopig niet in. ‘Die komt er in 2016.’