Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2013

Geen extra bezuinigingen

HILLEGOM – Een amendement van CDA, BBH, Hillegom Progressief en fractie Roelfsema om 5% te bezuinigen op de begroting, wordt niet gesteund door een meerderheid van de politieke partijen. Raadslid De Bock waarschuwde tegen ‘het verkopen van het tafelzilver en het potverteren. De legeskosten zullen aanzienlijk lager uitvallen, de verkoop van onroerend goed is twijfelachtig en ook zijn er problemen met de N208. De risico’s die genomen worden, zijn zo groot dat een verdergaand bezuinigingsvoorstel noodzakelijk is.’

Raadslid Adamse (D66) vond dat de partijen ‘paniekvoetbal’ spelen. ‘De deskundigen weten waar ze over praten. Ook beschikt Hillegom nog steeds over buffers, mochten de rijksbezuinigingen hoger uitvallen, dan moeten we aanvullende maatregelen nemen. We willen niet bezuinigen, maar investeren in duurzaamheid.’ Ook wethouder Van Rijnberk vond dat de geplande bezuinigingen van 2,5% voorlopig voldoende zijn. Het amendement werd met 7 stemmen voor en 10 tegen afgewezen.