Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2013

Kritiek op hoogte aanbesteding begraafplaats

HILLEGOM – Bedrijven hebben mogelijk afspraken gemaakt over het inschrijven op een gemeentelijke aanbesteding. De kosten voor de herinrichting van de begraafplaats zijn 80.000 euro meer dan een ingehuurd ingenieursbureau had ingeschat. De VVD stelt hierover vragen aan het college.

De fractie verbaast zich over het feit dat bij deze meervoudig onderhandse aanbesteding de kosten van de herinrichting fors hoger blijken uit te komen. Binnen het door de gemeenteraad vastgesteld budget van 175.300 euro zou het alleen mogelijk zijn om de paden opnieuw aan te leggen en asfalteren en een aantal watertappunten en extra zitmogelijkheden te realiseren. Het college moet kritische vragen beantwoorden: ‘Zou het niet zo moeten zijn dat, gezien de crisis die ook in de aannemerswereld gaande is, de bedragen hadden moeten meevallen? Worden de meerkosten van 80.000 euro op zo’n klein project veroorzaakt door verstoorde marktwerking?’ De antwoorden worden gegeven tijdens de raadsvergadering van 11 april.