Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2013

Mosquito in plaats van Maywood

HILLEGOM – Het uiterst dubieuze apparaat ‘Mosquito’ mag door het college van burgemeester en wethouders ingezet worden om overlast door jongeren tegen te gaan. Dit ondanks het feit dat een commissie van de Raad van Europa zich unaniem heeft uitgesproken tegen de Mosquito.

Dit apparaat, dat een ultrasone hoge toon uitstoot, die alleen gehoord kan worden door jongeren onder de 25 jaar, treedt de rechten van het kind met de voeten, zo is het oordeel. Een voorstel van Bloeiend Hillegom, Hillegom Progressief en D66 om de Mosquito te verbieden, werd echter met 9 tegen 8 stemmen verworpen.

Gemeenteraadslid Co Jansen (Bloeiend Hillegom) stelde: ‘De Mosquito is een dubieus apparaat, dat jongeren behandelt als ongewenste insecten. Het maakt inbreuk op de rechten van het kind, want de hinderlijke zoemtoon valt onder de wettelijke definitie van geweld en zorgt voor gehoorschade. Als een apparaat onder de ramen van kinderen geplaatst wordt, zullen de meest onschuldigen slachtoffer worden. Hun ouders horen hiervan niets, immers zij kunnen dit niet horen.’ Raadslid Van Vliet (D66) was het hier mee eens: ‘Het apparaat lost niets op, want de jongeren gaan gewoon naar een andere plek. De jeugd is geen ongedierte. Ga klassieke muziek draaien of een cd met de tien grootste successen van Maywood.’

Burgemeester Jan Broekhuis liet weten dat het college niet van plan is om de Mosquito daadwerkelijk in te voeren, maar stelde wel, dat hij hier als burgemeester wel de mogelijkheid voor heeft. Gemeenteraadslid Van Heusden (VVD) vond dat de Mosquito gebruikt mag worden. ‘We willen onze burgers beschermen tegen overlastsituaties. We horen te vaak klachten over hinder van hangjongeren, die joints staan te roken en zorgen voor geluidsoverlast. Dit middel kan in uiterste noodzaak ingezet worden. Het ding kan uitgezet worden en het komt tegemoet aan de wensen van onze inwoners.’ Een krappe meerderheid van de politici was het hier dus mee eens. De vraag is alleen of de onschuldige kinderen en foetussen van zwangere vrouwen zullen lijden onder de inzet van de Mosquito.

1 Comments:

At 8:30 p.m., Anonymous Anoniem said...

http://www.filedump.net/dumped/overlastmosquitomeldingpolitie1381234674.pdf

Bij mij heeft de Mosquito tinnitus/oorsuizen ontwikkeld! Het is in België verboden! Weg met de Mosquito! Waarom wel 90 decibel hoge pieptoon maar geen 90 decibel Mozart? Dit is meten met twee maten!

 

Een reactie posten

<< Home