Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2013

‘Klein slaperig dorpje’

HILLEGOM – Met de huidige kwaliteit van politici en de omvang van de ambtelijke organisatie kan Hillegom niet zelfstandig blijven. Deze forse kritiek uitte wethouder Jan van Griensven in zijn afscheidsinterview.

Hij stelde: ‘Onder leiding van de VVD heeft de raad zich altijd sterk verzet tegen een gemeentefusie. Maar we hebben te weinig mensen in dienst en dat heeft te maken met bestuurlijke kracht en kwaliteit. We zien al enige tijd dat we in Hillegom te weinig pk’s hebben om alle dingen te doen. Hillegom heeft heel veel ambities, maar dat vraagt ook weer veel van de uitvoeringskracht. Als wethouder heb ik het gezien en binnen de VVD gezegd: wij moeten fuseren. En als we dat niet doen, moeten we onze ambities echt terugschroeven tot het punt dat je van Hillegom een klein slaperig dorpje maakt.’