Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2013

Geld voor Stichting Streekomroep

KAAG EN BRAASSEM – Er bestaat geen grote liefde tussen de gemeente en de lokale omroep Stichting Streekomroep Braassemermeer. Tegen de zin in van het gemeentebestuur heeft het Commissariaat van de Media in 2010 bepaald dat de Streekomroep geld mag krijgen voor het verzorgen van lokale radio-uitzendingen.

Drie jaar verder bakkeleien de stichting en de gemeente over de hoogte van de subsidie. Wethouder Antoon Kea informeerde donderdag 14 maart dat de omroep twee bedragen tegemoet kan zien: 6.885 euro voor de vergoeding van 2012 en dit jaar krijgen ze 6.894,95 euro. Het gemeentebestuur lijkt uit te kijken naar 29 maart 2015: de dag dat wellicht een andere omroep de uitzendingen gaat verzorgen. Kea: ‘Wij wilden Unity FM, want die omroep heeft een veel breder bereik, maar het Commissariaat voor de Media heeft bepaald dat de Stichting Streekomroep het is geworden.’ Een gemeentelijk woordvoerder voegde hier veelbetekend aan toe: ‘De Stichting Streekomroep zendt twee uurtjes per week uit en Unity FM doet het 24 uur per dag.’