Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2013

Keihard knallen op Braassemermeer

KAAG EN BRAASSEM – Speedbootbezitters mogen het gashendel voortaan flink lostrekken. Tot nu toe mochten boten op het Braassemermeer niet sneller varen dan 12 kilometer per uur. Maar het college van burgemeester en wethouders heeft ermee ingestemd om deze maximumsnelheid te verhogen naar 70 kilometer per uur. Ook mag voortaan iedereen een vergunning aanvragen om met deze snelheid over het water te scheuren.

Wethouder Antoon Kea informeert: ‘Op dit moment is er een maximum aantal ontheffingen mogelijk op het water voor de snelle motorbootsport. We willen af van de wachtlijsten en dus mag op de hele Braassem maximaal 70 kilometer per uur gevaren worden, met uitzondering van de vaargeul en het stiltegebied. Ook moeten mensen een afstand van 150 meter op de oever in acht nemen. Je moet bij controle door politie wel al je benodigde bescheiden bij je hebben.’