Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2013

‘Tik van de Molen’ gaat voor doorstart

KAAG EN BRAASSEM – Het dramatisch slechte bezoekersaantal van het kunstfestival ‘Tik van de Molen’ in 2011, heeft ervoor gezorgd dat er het jaar daarna onvoldoende sponsoren waren om het evenement nogmaals op te zetten. Het initiatief wordt niet meer herhaald. In plaats daarvan gaat de stichting Kaag en Braassem Promotie een nieuw initiatief opzetten: een (water)themamaand. De gemeente draagt 22.000 euro bij aan dit initiatief.

Tijdens deze themamaand worden allerlei zaken met elkaar gecombineerd: culturele programma’s, streekproducten, menu’s en arrangementen. Gehoopt wordt dan ook op de enthousiaste medewerking van ondernemers, die met het verzorgen van speciale aanbiedingen veel toeristen naar Kaag en Braassem kunnen lokken. Het gemeentebestuur ziet de plannen wel zitten, zo informeerde wethouder Floris Schoonderwoerd op donderdag 7 maart.

Uit de ambtelijke stukken blijkt, dat veel voorwerk voor het organiseren van de themamaand al gedaan is. ‘Het thema water is een breed thema waar veel bestaande en toekomstige evenementen op mee kunnen liften. Er is weinig inspanning nodig van de gemeente, want de evenementen bestaan al (en hebben zich al bewezen). De themamaand is te koppelen aan het brede gebiedsmarketing, zoals hetGroene Hart en Hollands Utrechts Plassengebied. Je kunt aan dit thema gemakkelijk het eerder georganiseerde succesvolle evenement en sloepentocht “Molenrijk Cultuurfestijn” koppelen.


De besturen van verschillende beeldbepalende (water)evenementen zouden al aangegeven hebben bereid te zijn de data van hun activiteiten te verplaatsen om zo bundeling van evenementen in de themamaand gestalte te geven. De realisatie van de (water)themamaand komt in handen te liggen van de organisatoren van het Sluisconcert, het Nationaal Regenboogevenement, de Opendag Waterrecreatie, het Kaags Muziekfestival en Kaag en Braassem Promotie. Of de themamaand in augustus wordt georganiseerd, wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.