Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2013

Opnieuw uitstel Floraweg

KAAG EN BRAASSEM – Het is nog altijd onduidelijk of er asbest onder de Floraweg ligt. Hierdoor kunnen de werkzaamheden niet hervat worden en blijft deze verbindingsroute afgesloten. De optimistische uitspraken van politici dat de werkzaamheden op woensdag 6 maart weer zouden kunnen beginnen, zijn dus gelogenstraft.

De Arbeidsinspectie blijft volharden in de eisen dat de werkzaamheden aan de Floraweg niet mogen beginnen. Eerst moet met 100% zekerheid kunnen worden vastgesteld dat er geen sprake is van asbest of andere giftige stoffen, die de gezondheid schade kunnen toebrengen. Gevraagd om een reactie aan wethouder Ton van Velzen wat hij vindt van het verlengde uitstel, was hij niet bereikbaar voor commentaar. De gemeente verwijst naar een bewonersbrief die is uitgestuurd.

Uit deze brief blijkt, dat een gesprek tussen de gemeente en de Arbeidsinspectie niet heeft geleid tot het vervolgen van de werkzaamheden. Eerst moet de gemeente met aanvullende onderzoeksresultaten komen en ‘resterende oplossingen’. Het enige dat de gemeente wel voor elkaar heeft gekregen is, dat de puinbaan iedere week bijgewerkt mag worden. De rest van de werkzaamheden blijft stil liggen en de gemeente hoopt de komende week alsnog toestemming te krijgen om verder te gaan met alle werkzaamheden aan de Floraweg.