Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2013

AGN vist naast het net

OEGSTGEEST – De Adviescommissie Groen en Natuur (AGN) kan geen potten breken bij het college. Met betrekking tot het snippergroenbeleid, dat donderdag 16 mei besproken wordt in de vergadering van de politieke ronde, heeft de AGN een waslijst aan adviezen meegegeven. Geen enkel advies wordt overgenomen door het college van burgemeester en wethouders.

Zo wil het college niet uitgaan van het ‘nee, tenzij’-principe, waar het gaat om de verkoop van snippergroen. Ook worden geen strikte voorwaarden gesteld aan eventuele verkoop. Een voorstel van de AGN om snippergroen te verhuren ziet het college ook niet zitten en ook een overzicht van de stukjes snippergroen die verkocht kunnen worden, wordt niet opgesteld. Een verzoek van de AGN om bij elke aanvraag tot verkoop van snippergroen te mogen adviseren, wordt ook afgewezen. Een ambtelijk advies stel: ‘Een dergelijke afspraak is niet wenselijk, omdat de afwegingscriteria in de aangepaste nota Snippergroenbeleid helder en eenduidig zijn. Een extra beoordeling door de AGN zal daarom geen toegevoegde waarde geven en slechts tot vertraging in de behandeling van het verzoek leiden.’