Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2013

Ambtenaren mogen toch niet naar binnen

KAAG EN BRAASSEM – Verkeerd knip- en plakwerk van het ambtelijk apparaat heeft niet alleen in de gemeente, maar ook op de sociale media tot grote consternatie gezorgd. Uit de gemeentelijke stukken bleek namelijk dat een medewerker was aangesteld, die toestemming kreeg om zonder toestemming van de bewoner bij huizen binnen te dringen. Dit blijkt echter toch niet zo te zijn, zo maakt burgemeester Van der Velde bekend.

Ze stelde dat het ambtelijk voorstel ‘met knip- en plakwerk’ was samengesteld. In de zin die ging over het binnendringen van woningen, waren per ongeluk de woorden ‘met uitzondering van’ weggevallen. De burgemeester: ‘Dit collegebesluit gaan we dus herzien en de benoeming van de medewerker is opgeschort in afwachting van het nieuwe besluit. Geen enkele medewerker mag dus zonder toestemming van de bewoner bij huizen naar binnen dringen.’