Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2013

Gemeentelijk dorpsgezicht

OEGSTGEEST – Tien jaar geleden vatte het toenmalige college het plan op om de kerkbuurt aan te wijzen als gemeentelijk dorpsgezicht. Nu is het dan eindelijk zover: voor de Dorpsstraat en Elsgeesterpolder wordt een nieuw en beschermend bestemmingsplan vastgesteld door de gemeenteraad.

Doel van de aanwijzing tot gemeentelijk dorpsgezicht is het zoveel mogelijk behouden van het waardevolle. Bij toekomstige ontwikkelingen in dit gebied, wordt rekening gehouden met de ‘karakteristieke en historische samenhangende structuur en ruimtelijke kwaliteit van het gebied’, aldus een ambtelijk rapport. Dit onderwerp wordt besproken tijdens de politieke ronde van donderdag 16 mei.