Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

LTC niet blij met uitstel overkapping

LISSE – De plaatsing van de overkapping op de probounce banen heeft enkele maanden vertraging op gelopen. Het bestuur van LTC Lisse is hier helemaal niet blij mee, zo laat LTC-voorzitter Rob Greve vrijdag 14 juni weten.

Al in de zomer van vorig jaar bereikten de LTC en de gemeente een overeenkomst over de bouwplannen van de overkapping. Nadat zowel de tennisleden als de gemeenteraad hun akkoord hadden gegeven, kon de aanbesteding in februari beginnen. De betonfundering zou al in maart gestort worden, zodat de bouw van de overkapping voor 23 augustus afgerond kon zijn. Hierna kon het project voltooid worden met de aansluiting van de overkapping met het clubhuis.

Maar de gemeente en de bouwer bleven volgens Greve discussiëren over enkele details. Hierdoor werd het storten van de betonfundering uitgesteld. De LTC heeft de probounce banen nodig tussen 23 augustus en 16 september voor een toernooi. Pas daarna kan het beton gestort worden en omdat beton een tijd nodig heeft om uit te harden, zal de overkapping niet voor 1 oktober klaar zijn.

Greve: ‘Deze werkzaamheden hebben veel meer tijd genomen dan tevoren was verwacht en worden nu weer verder op de lange baan geschoven nu de bouw is vertraagd. Ondertussen zijn de noodzakelijke bouwkundige aanpassingen gedaan aan onze accommodatie.’ Maar de kosten voor het aanpassen van het plafond, de vloer, tafels en stoelen vallen vies tegen. Daarom bekijkt het bestuur eerst hoe die uitgaven zo laag mogelijk gehouden kunnen worden, voordat daadwerkelijk begonnen wordt met deze werkzaamheden.

De vertraagde bouw van de overkapping heeft overigens geen nadelige financiële gevolgen voor de LTC. De mensen die een baan hebben gehuurd voor het seizoen 2014 – 2014, beginnen op 1 oktober in de tennishal van sportcentrum De Lis. Zodra de overkapping toch nog klaar is, kunnen deze tenniswedstrijden vervolgd worden op de probounce banen van LTC Lisse.