Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2013

Bijna iedereen aan de MAG

KAAG EN BRAASSEM – Maar liefst 70 van de 90 organisaties die subsidie ontvangen, zijn bereid zich te houden aan de voorwaarden van de Maatschappelijke Agenda (MAG). Als tegenprestatie mogen zij daarom hun subsidiegelden van de gemeente behouden.

Toch zijn er twintig verenigingen die hun eigen weg gaan en daarmee zichzelf uitsluiten van subsidiemogelijkheden. Het gaat dan met name om organisaties die kleinere subsidiebedragen ontvangen, zoals de waarderingssubsidie van 275 euro voor verenigingen die meer dan 15 leden hebben. Wethouder Floris Schoonderwoerd is verheugd over het resultaat: ‘De grotere verenigingen als de Spil, bejaardensociëteiten, sportverenigingen en fanfares blijven binnen boord. Ze gaan activiteiten organiseren voor nieuwe doelgroepen of gaan meer met elkaar samenwerken.’ Als voorbeelden noemt de wethouder Seniorengym of gym voor diabetespatiënten of voor kinderen met autisme. Schoonderwoerd: ‘Dat wij het verloten van de rollades voor 65-plussers niet meer subsidiëren, dat is eenmaal zo.’