Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Handhaving illegale bewoning

RIJPWETERING – De gemeente tolereert niet meer dat er gewoond wordt in de bebouwing aan de Lange Dwarsweg 6. Het bestemmingsplan staat dit niet toe, maar de bewoner weigert te vertrekken. Het college van burgemeester en wethouders besloot vorige week dat een handhavingtraject wordt ingezet.
 
Een ambtelijk advies stelt: ‘Qua bouwregels is het toegestaan om stallen, schuren en binnen- en buitenmaneges te bouwen. Ter plaatse is het dus niet toegestaan om een woning te bouwen danwel een bouwwerk recreatief of permanent te bewonen.’ Tijdens het politiek forum waarbij de eigenaar insprak over het bestemmingsplan buitengebied Kaag en Braassem West, heeft hij volgens de ambtelijke stukken verklaard dat hij nog altijd op deze locatie woont. ‘Daarmee staat vast dat de huidige bebouwing heden illegaal wordt bewoond.’