Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

‘Blij met deze parel’

LISSE – De geschiedenis herhaalt zich. Jaren geleden stapte voormalig Lisse-wethouder Bas Brekelmans al over van Nieuw Lisse naar de VVD en nu betreed Jeanet van der Laan het groenere gras van D66. Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) respecteert het besluit van dit politieke talent.
Hij stelt: ‘We hebben geen lijntjes met de provincie en de mogelijkheden om carriere te maken zijn binnen een lokale partij zeer beperkt.’ Ruigrok heeft Michael van der Laan al gevraagd om de vrijgevallen plek van zijn zus Jeanet in te nemen en hierop werd positief gereageerd. De fractievoorzitter benadrukt, dat er geen gedonder is geweest binnen de partij. ‘Helemaal niet. We gaan in prima harmonie uit elkaar. Jeanet zal tot het laatst de grondgedachte van Nieuw Lisse steunen.’
Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) is dolblij met de komst van Jeanet van der Laan: ‘Dat kun je slechter treffen, want ze is een parel. We hebben nu een uitermate geschikte kandidaat om vanaf 2014 fractievoorzitter te zijn. Zij kan dat aan. We hebben de afgelopen jaren goed opgetrokken en een aantal lastige dossiers behandeld, zoals het FC Lisse dossier. Je leert elkaar daarbij kennen. Zij kiest na voorbereidende gesprekken weloverwogen voor onze partij en D66 Lisse is daar heel blij mee.’ Of Jeanet van der Laan inderdaad op de verkiezingslijst komt, is echter uiteindelijk aan de leden van D66. Zij bepalen dit najaar of dat ook gebeurt, maar getuige de steun die ze krijgt van zowel het bestuur als de fractie van D66 lijkt haar opname op de verkiezingslijst echter niet meer dan een formaliteit te zijn.