Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 september 2013

Bureaucratische gevechten tegen mantelzorgwoning

bHoogenboom maakt van zijn hart geen moordkuil en dit heeft, zo blijkt, tot grote frustraties geleid onder de ambtenaren. Het ging zelfs zo ver, dat een van die ambtenaren in 2008 een email stuurde naar Hoogenboom met de tekst: ‘Er zijn mensen voor minder standrechtelijk gefusilleerd, toch?’, met daarbij een foto van een uzi. Enkele dagen later kwamen twee ambtenaren persoonlijk langs met een brief van de toenmalig burgemeester van Alkemade om de excuses van de gemeente aan te bieden. De email zou alleen bedoeld zijn voor intern gebruik en was abusievelijk naar Hoogenboom gestuurd. De bewuste ambtenaar is overigens nog steeds werkzaam bij de gemeente Kaag en Braassem.
Deze uzikwestie leidde overigens niet tot een soepeler houding ten opzichte van de wens om een mantelzorgwoning te bouwen aan De Baan 59. De gemeente weigerde hier pertinent aan mee te werken. De ouders van Hoogenboom zijn afhankelijk van onder meer Buurtzorg om de beslommeringen van het dagelijks leven aan te kunnen.
Even leek het erop, dat er schot kwam in de ontwikkelingen. Na vele jaren heen en weer corresponderen kwam die felbegeerde woontoestemming voor de oude bedrijfswoning er toch, maar vervolgens werd Hoogenboom door een ambtenaar gebeld. Hij kreeg de mededeling dat hij niet binnen een half jaar na de bouwvergunning was begonnen met de bouw zelf en dat daarom de bouwvergunning werd ingetrokken.
 
Inmiddels is Hoogenboom bijna hoorndol van deze bureaucratische handelswijzen. Maar hij blijft vechten voor zijn zaak. En dat Hoogenboom geen eenzame strijder is, blijkt wel uit een steunbetuiging die hij heeft gekregen van PvdA Tweede Kamerlid Otwin van Dijk, die stelt: ‘Ik weet dat sommige gemeenten erg moeilijk doen over het plaatsen van mantelzorgwoningen. Ik ben er mee bezig om dat te veranderen. Want dat kan natuurlijk niet.’