Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2013

Gezicht project Dorpshart Leimuiden moet vertrekken

KAAG EN BRAASSEM – Hét gezicht van Leyten, waar het gaat om de herontwikkeling van het project Dorpshart Leimuiden, vertrekt bij dit bedrijf. Rob de Jong neemt officieel vanaf 1 oktober afscheid van Leyten Bouwplanontwikkeling BV. De reden van zijn vertrek ligt in ‘een verschil van inzicht over het toekomstig beleid van Leyten in de huidige marktomstandigheden’, zo laat directeur Len Leijten weten. Deze laatste neemt de taken van De Jong over voor het project Dorpshart Leimuiden en zal ‘trachten met evenveel enthousiasme de toekomstige samenwerking met de gemeente voort te zetten’.
Tijdens een dorpsoverleg in het Praethuys op 19 maart liet De Jong nog weten over het project Dorpshart Leimuiden: ‘We zijn hier sinds 2008 mee bezig. Maar de woningmarkt is zodanig omgeslagen, dat de geplande koopappartementen volledig onhaalbaar waren geworden. Vanaf toen zijn we gaan ploeteren en we hoopten op betere tijden, die nu nog niet zijn gekomen. We zijn op weg naar een oplossing, waarmee het plan alsnog gerealiseerd kan worden. We zijn daarvoor afhankelijk van de supermarkten, de woningcorporatie en de huidige grondeigenaren. We hopen over minimaal vier weken dit plan voor te leggen aan de gemeente.’