Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2013

Rotondes in bloei

KAAG EN BRAASSEM – Enkele rotondes binnen de gemeente worden voortaan kleurrijk versierd door het bedrijf De Rotondespecialist. Deze organisatie zoekt sponsors om de kosten te dragen voor het opfleuren van de rotondes. Het college van burgemeester en wethouders ging vorige week akkoord met deze vorm van rotondesponsoring.
 
Wethouder Antoon Kea stelde: ‘Rotondesponsoring is niet nieuw; je ziet het ook bij andere gemeenten. Tot nu toe wordt al één rotonde (bij de Braassemerdreef) gesponsord en wel door de Rabobank Groene Hart. De Rotondespecialist richt zich op de andere rotondes. De rotondes, die de Rotondespecialist vanaf het voorjaar 2014 gaat verzorgen, liggen aan de Braassemerdreef, de Lasso, de Stationsstraat en de Rembrandt van Rijnsingel in Roelofarendsveen. De overige rotondes binnen de gemeente Kaag en Braassem komen niet in aanmerking voor sponsoring; die vallen namelijk onder het beheer van de provincie Zuid-Holland. Overigens krijgt de gemeente geen deel van de sponsorinkomsten. Wel wordt geld bespaard aan onderhoudskosten voor die rotondes. Voor een goede inrichting van de rotondes neemt de gemeente contact op met de stichtingen ‘Groei en Bloei’ en ‘Groenlicht’. Zij kunnen advies verstrekken over de juiste typen bloemen en planten waar gebruik van kan worden gemaakt.