Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Hogere eisen voor aanvragers uitkering

KAAG EN BRAASSEM – Het aanvragen van een uitkering heeft regelmatig het gevolg dat werklozen direct aan de slag kunnen. Dit is dankzij het programma Startbaan, dat onder meer in deze gemeente uitgevoerd wordt.
Zodra iemand werkloos wordt en een uitkering aanvraagt, wordt contact met hem  of haar opgenomen door een klantmanager. Samen met de aanvrager wordt een werktraject opgezet, waarbij de talenten van de mensen worden ontdekt. Het is een verplicht onderdeel van de uitkeringsaanvraag. Ook moeten de mensen passend werk accepteren, ook al is dat werk in de vorm van tijdelijke arbeid of een kortdurend contract. Het is een nieuw beleid; in het verleden werd vaak uitgegaan van het principe, dat alleen uitstroom naar duurzaam werk (met minimaal een jaarcontract) pas échte uitstroom uit het werklozenregister betekende. Wanneer een aanvrager weigert om het passende werk te accepteren, staat er een sanctie op, zo laat een gemeentelijk woordvoerder weten. ‘Die sanctie is afhankelijk van de omstandigheden’.