Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Discussie afsluiten Kanaalstraat begint weer

LISSE – De discussie over het voor fietsers wel of niet afsluiten van een deel van de Kanaalstraat begint na een jaar van politieke debatten weer helemaal opnieuw. Dit bleek tijdens de vergadering van het raadspresidium op maandag 26 augustus.
Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) sprak mede namens VVD, CDA en SGP/ChristenUnie. Er moet een nieuwe raadsinformatiebijeenkomst komen, waarin de politici geinformeerd moeten worden over de voors en tegens van het afsluiten van een deel van de Kanaalstraat. Volgens Verburg moet er sprake zijn van een ‘open situatie, waarbij alle fracties weer blanco dit onderwerp tegemoet zien en waarbij alle oplossingen mogelijk zijn.’
In een toelichting stelde Verburg onder meer: ‘De voornaamste aanleiding voor deze raadsinformatiebijeenkomst is het feit dat het college onze motie niet naar tevredenheid heeft uitgevoerd. Het gaan dan vooral om de wijze waarop hij de zaak heeft voorgelegd aan de politie; sec gericht op zijn voorgenomen besluit. In plaats daarvan had de wethouder (Ad van Zelst van Nieuw Lisse) ook de oplossingsrichting van de betrokken fracties voor kunnen leggen. Deze raadsinformatiebijeenkomst is een politiek signaal richting de wethouder.’
Het zijn de raadsfracties die de raadsinformatiebijeenkomst voorbereiden en ze vragen onder meer steun van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid van de Provincie Zuid-Holland. Dit adviesbureau zal tijdens de bijeenkomst op basis van dossieronderzoek adviezen geven over het al dan niet afsluiten van de Kanaalstraat. De datum waarop de raadsinformatiebijeenkomst gehouden moet worden, is nog altijd niet bekend.