Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Schilderijen als dank voor Nederlanderschap

KAAG EN BRAASSEM – Ieder jaar krijgen duizenden vluchtelingen in het hele land het felbegeerde Nederlandse paspoort. En voor velen van hen betekent dit moment het einde van een jarenlang traject van achtervolging, vluchten, verstoppen en gehuisvest worden in meerdere asielzoekerscentra.
Onlangs kreeg het gezin Aroutiounian het Nederlandse paspoort en als dank voor deze geste had Mchitar Aroutiounian twee schilderijen van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima gemaakt. Hij overhandigde deze aan burgemeester Marina van der Velde, als dank voor het ontvangen van het Nederlanderschap. De burgemeester was erg blij met dit gebaar en onder de indruk van de kwaliteit van het werk. Ze dankte de kunstenaar hartelijk en liet hem weten dat de schilderijen komen te hangen op de wand achter de receptie in het gemeentehuis.