Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Reggefiber wil glasvezelkabel introduceren

LISSE – Het bedrijf Reggefiber wil een glasvezelnetwerk aanleggen in het dorp. Hierdoor wordt het voor bijna iedereen mogelijk om te beschikken over een supersnel glasvezelnetwerk. Met uitzondering van enkele afgelegen boerderijen. Maar voordat Reggefiber het glasvezelnetwerk aan gaat leggen, moet wel eerst 30% van alle huishoudens zich inschrijven voor een abonnement bij een van de serviceproviders. Frans Dankaart,relatiemanager van Reggefiber, gaf dinsdag 3 september een presentatie voor de leden van de commissie Ruimte en Infrastructuur.
De laatste jaren is het internetgebruik enorm veranderd, door de komst van onder meer Facebook, Skype, Youtube en World of Warcraft. Met de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk kunnen de gebruikers genieten va een onbeperkt internetgebruik met een maximale snelheid. Reggefiber investeert eerst in de aanleg van het glasvezelnetwek en hoopt dat geld terug te kunnen verdienen met de verhuur van de lijnen.
Dankaart: ‘We willen een samenwerkingsovereenkomst afsluiten met de gemeente, Niet één straat moet open, maar het hele dorp, zodat ieder huis glasvezel krijgt. Wel moet er sprake zijn dat 30% van de abonnementen verkocht is bij een van de serviceproviders. We beginnen dan met de aanleg van het glasvezel in de kern Lisse, daarna volgt De Engel, op het moment dat Geestwater ontwikkelt wordt. Mocht Teylingen doorgaan met het glasvezel, dan nemen we meteen de wijk Ter Beek mee.’ Maar of het zo ver komt, moet nog blijken. Een vergelijkbaar initiatief van Reggefiber strandde in de gemeente Kaag en Braassem; daar bleken niet voldoende inwoners interesse te hebben in een abonnement.