Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 september 2013

Subsidie voor JOSEPH

LISSE – De stichting voor Muziektheater in de Duin- en Bollenstreek (MuBo) ontvangt een subsidie van 1.000 euro van de commissie Culturele Zaken. Medeoprichter en regisseur Hans Hollander presenteerde de plannen voor de nieuwe show en zijn ideeen werden warm verwelkomd door de commissieleden op maandag 2 september.
MuBo bestaat nu vijf jaar en ze hebben al een aantal grote voorstellingen uitgevoerd. In mei volgend jaar verzorgen de vrijwilligers de productie van Andrew Lloyd Webber: ‘JOSEPH & the amazing technicolor dreamcoat’. Voor deze uitvoering ontvangen de organisatoren al 6.000 euro van het VSB Fonds en ook is een aanvraag ingediend bij Fonds 1818. Als tegenprestatie voor de Lissese subsidie bood Hollander aan, dat een try-out van de uitvoering wordt uitgevoerd bij een van de Lissese basisscholen.
Er bestaan grootse plannen, informeerde Hollander. ‘We willen de komende vijf jaar meer experimenteler opereren en de regio ingaan. Hierbij gaan we niet alleen uitvoeringen verzorgen van een vaste locatie, maar ook op verschillende locaties. Mijn uiteindelijke droom is, dat we over vijf jaar de productie ‘Carmen’ uitvoeren met 350 mensen. Die uitvoering zal dan zijn in een peraversie, met een poprock muziekorkest, zoals het in Nederland nog niet is gedaan. We willen vanaf januari naast muziektheater ook toneel gaan maken. We doen dat dan in samenwerking met een vereniging uit Hillegom.’
De commissievoorzitter Gert van Alewijk was enthousiast over het subsidieverzoek: ‘Het ziet er heel professioneel uit en is zeer aansprekend. We vinden innovatie en het onderscheidende belangrijk.’ De commissie ging akkoord met het verstrekken van de 1.000 euro aan subsidie.

1 Comments:

At 10:22 a.m., Anonymous Anoniem said...

Is de kluis goed op slot, anders rooft Hollander hem zo leeg.

http://www.gigi.nu/schuiten/node/11

 

Een reactie posten

<< Home