Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2013

Sociale recherche naar Alphen

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente stapt per 1 januari 2014 uit het samenwerkingsverband Sociale Recherche Zuid-Holland Noord (SRHZN). Deze instantie is gespecialiseerd in het opsporen van fraudezaken in de sociale zekerheid. Dan gaat het om zaken als zwartwerken, het verzwijgen van vermogen en woonfraude. De SRHZN is onderdeel van de gemeente Leiden, maar Kaag en Braassem gaat op het gebied van de sociale recherche de samenwerking aan met Alphen aan den Rijn.
Op dit moment moet voor minimaal 50.000 euro gefraudeerd worden, voordat de sociale recherche actie onderneemt. Bovendien willen de verschillende colleges van de Rijn- en Veenstreek meer inzetten op goede preventie. Alle Holland Rijnland gemeenten zijn unaniem van oordeel, dat de SRZHN in de huidige vorm niet meer werkbaar is. Kaag en Braassem heeft besloten te gaan samenwerken met Alphen en volgens wethouder Antoon Kea is dat een logische stap. ‘Met Alphen verzorgen we samen de sociale uitkeringen.’ Zal dit leiden tot hogere kosten? De wethouder verwacht van niet: ‘De sociale recherche wordt anders georganiseerd binnen het huidige budget.’